Vinken en Van Tricht

Vinken en Van Tricht

Recensie

We stonden al even op uitkijk naar dit boek. Wanneer twee specialisten, de ene, welbekend, over bier, de andere, welbekend, over kaas, gezamenlijk hun ding doen, dan kan het niet anders of er spuiten gensters naar de (culinaire) hemel. Kaas en bier… het werd in het verleden al meermaals bezongen, het is een perfect huwelijk!

Het Antwerps BierCollege was bij de eersten om het effectief uit te proberen, nadat in de bierkennerscursus met geestdrift gereageerd werd. Ondertussen raakte het in liefhebberskringen reeds ingeburgerd, maar staat het grote publiek nog altijd aan de kant.

Daar kan dit boek veel positief aan bijdragen, laat daar geen twijfel over bestaan !

De combinatie van de twee gastronomen met Joris Luyten als culinair fotograaf én een uitgeverij als Lannoo, kon alleen maar uitmonden in een pracht van een boek.

Alles is perfect op elkaar afgestemd en ondanks dat we vermoeden dat de genoemde bieren en brouwerijen hun financiële duit in het zakje deden, valt dat helemaal niet op.

We krijgen een mooi aanbod van totaal uiteenlopende bieren en daarbij gepaste kazen.

Er wordt zelfs over de grenzen van onze buurlanden gekeken, als je het tenminste over de kazen hebt.

 

50 combinaties worden voorgesteld, wetende dat het eigenlijk oneindig is.

Maar: herinner u het verschil tussen een jonge en een rijpe Hervekaas, en de noodzaak van een ander bier erbij!? Dus, als je aan de hand van dit boek op safari vertrekt, is het misschien best nauwgezet de suggesties te volgen. In een later stadium kan je dan allicht zelf gaan experimenteren, en jezelf beklagen dat je dit nu pas te weten komt!

Smakelijk!

 

Hans

 

Boeken