Belgian Beer Trails

Belgian Beer Trails

Recensie

De ietwat aparte indeling (eerder regio’s dan provincies) maakt het in de meeste gevallen gemakkelijker een keuze te maken. Alleen het deel met Brussel als centrale stad werkt wat verwarrend op ons. Naast Leuven en Halle staan er ook Waver en Waterloo bij, wat deze regio toch wel bijzonder groot en divers maakt. En zelfs op een weekeinde moeilijk te bezoeken. Maar dat neemt niet weg, dat je in alle rust je keuze kan maken en aan de hand van dit boek een veelomvattende uitstap kan plannen. Of je kan ook, maar dan moet je het wel bij je hebben, op het laatste moment (wegens slecht weer bv.) nog een verandering in het programma aanbrengen. Mogelijkheden genoeg, dus, en aan reisdoelen zeker geen gebrek!

Eigenaardiger vinden we de keuze van de brouwerijen. Niet zozeer of ze er allemaal instaan, maar eerder het feit dat er brouwerijen instaan die niet te bezoeken zijn, verwonderde ons. Wat kan je daar immers als wandelaar of fietser gaan doen? Andere zijn dan wel dagelijks te bezoeken, maar krijgen een zeer summiere vermelding. Merkwaardig. Eentje is zelfs nog niet geopend, maar zou dagelijks te bezoeken zijn… We hopen dat Johan nog niet te veel telefoontjes krijgt…

Ook aan de fotografie werd weer de nodige aandacht besteed: Erik Verdonck is zelf een beslagen fotograaf met een scherp oog! Zonder twijfel draagt dit ook weer bij aan de waarde van dit boek. Ondanks de enkele kritiekjes zouden we dit boek dan ook warm durven aanbevelen aan al wie een extra dimensie aan haar/zijn bierbeleving wil koppelen!

 

Hans

Boeken