100 X bruisende brasseries

100 X bruisende brasseries

Recensie

Een handig gidsje voor lafenis en spijs! Ha, dat komt altijd wel van pas! Culinair Journalist Willem Asaert sprokkelde 100 degelijke adresjes bijeen van brasseries waar het goed toeven is. Om een keurige defenitie te geven van de term brasserie verwijst hij naar de oorsprong: het Brauhaus, de huisbrouwerij, zeg maar, in de streek van München. Via de Elzas en Parijs krijgt die term een ietwat andere invulling, en we weten, als het in Parijs regent, druppelt het bij ons. Dus is het niet gemakkelijk een correcte omschrijving te geven van wat een brasserie nu eigenlijk is binnen het brede horecagebeuren. Maar: je kan er goed eten, alhoewel drinken alleen doorgaans ook kan. Er is sfeer en de prijszetting is correct. Reden genoeg om dit boekje eens van naderbij te bekijken en bierkritisch te benaderen.

 

We hebben begrip voor de moeilijke job die Willem Asaert aanvaard heeft. Er zijn in heel het land allicht duizenden degelijk horecagelegenheden die op de één of andere manier wel verdienden om in deze gids terecht te komen. De keuze zal dus niet gemakkelijk geweest zijn, daar hebben we alle begrip voor. En alhoewel, op een enkel na, de betere bieradressen in dit boekje ontbreken, zal het toch deel uitmaken van onze uitrusting als we wijd en zijd door het land trekken , op zoek naar nieuwe bierbeleving. Waar beter een lokaal bier gedronken als in een lokale zaak, bij een lokaal gerecht? Alleen al daarvoor loont de lectuur, beter, het gebruik, van dit gidsje de moeite. En als ze ergens al eens geen streekbier hebben, zullen we daar zelf wel nadrukkelijk naar verwijzen, daar moet je geen moment aan twijfelen.

 

Zoals gezegd, puike adresjes waar rondtrekkende bierliefhebbers zoals wij altijd wel baat bij hebben. Bij elk bierig reisdoel is altijd wel een bruisende brasserie in de buurt !

Smakelijk!

Boeken