Antwerps Kroegenboek

Antwerps Kroegenboek

Recensie

Met hulp van ATV en De Lijn, en - naar mag blijken - goed gesponsord door o.m. Corsendonck, vinden we in dit handige boekje een selectie van 50 Antwerpse horecazaken, cafés en kroegjes. Dat het een persoonlijke selectie is, spreekt voor zich. Waarschijnlijk zal wel iedereen een aantal favorieten naar voor kunnen schuiven. Daarnaast zullen er ook steeds de bekende zaken in staan. Alhoewel, het weze opgemerkt dat we er toch een aantal missen die het verdienen als Antwerpse Kroeg in zo'n boekje opgenomen te worden. Maar niet getreurd, er is hoe dan ook voor elk wat wils, en we respecteren de keuze van de samensteller. Dat maakt het boekje uiteraard nog interessanter. Hoe zou je er anders toe aangezet worden eens ergens anders binnen te stappen? Er letterlijk voor iedereen wel iets in te vinden: van ’t Zuid tot voorbij de Brouwersvliet, rond het Centraal Station, het Zurenborg, het Slachthuis… Ga op pad en ontdek je stad !

Niet iedereen doet zoals ons ABC elk jaar een wandeling in een andere buurt om er de pareltjes te ontdekken! En dat we op onze Antwerpse BierCruise al parels ontdekten, zullen alle deelnemers beamen! Nu goed, zo’n boekje kan dus helpen en de begeleidende tekstjes geven ons dan het inzicht van de schrijver. Altijd eens nagaan hoe je het zelf ervaart!?

Een (beperkt) aantal bons voor een gratis biertje, een tramkaartje en heel wat kortingen helpen je de aankoop van dit boekje snel te vergeten. We kennen het systeem immers al uit de onvolprezen serie van Bob Hendrickx (Originele cafés in…)! Overigens, ook deze uitgave is niet enig in zijn soort, we hebben er op onze boekenplank staan die ondertussen meer dan dertig jaar oud zijn. Maar ook dat maakt zo’n nieuwe uitgave interessant: je kan gaan vergelijken! Voer voor onze historici!

Voor wie al eens ‘in den vreemde’ wil gaan pintelieren: we lezen dat soortgelijke werkjes in voorbereiding zijn over Gent, Brussel, Leuven, Oostende en Brugge, en dat Limburg en West Vlaanderen ook nog eens apart aan bod zullen komen.

Veel plezier ermee!

Hans

Boeken