Test je bierkennis … in 52 vragen! Onderzetters met leuke vragen voor de bierliefhebber

Test je bierkennis … in 52 vragen!

  • DELTAS
  • ISBN978-90-447-3583-3
  • Zuidnederlandse Uitgeverij NV

Recensie

We hebben hier al heel wat boeken de revue zien passeren, en kijk, het moest er van komen: hier hebben we een eerste gezelschapsspel! In de vorm van bierviltjes werden 52 vragen samengebracht die allemaal van ver of nabij met bier hebben te maken. Ernstige, eerder grappige, weetjes, technische vragen, ze komen allemaal aan bod. En echt niet alleen voor de kenners, maar even goed voor de liefhebbers met dat ietsje meer interesse.

De kaartjes ter grootte van een bierviltje zijn voorzien van een beschermlaagje, dus als de vraag beantwoord is, kan je er gerust je glas opzetten ! Bovendien in een stevig doosje verpakt, zal het intensief gebruik wel kunnen weerstaan.

Inhoudelijk zou je kunnen stellen dat er misschien te veel ‘simpele’ vragen inzitten. Ja, ho, maar! Niet iedereen is als bierkenner geboren! Trouwens, wie alle vragen doorneemt zal snel ondervinden dat je echt nauwelijks alles kan weten over bier! Misschien is een tweede, moeilijkere editie wel een idee, maar we zullen eerst even moeten afwachten of het aanslaat. De tijd is alleszins goed gekozen, nooit eerder was de interesse in bier zo groot!

Maar eerlijk, die commentaar is voorlopig misschien vergezocht. Het geheel oogt compact, stevig en mooi. Aantrekkelijk, dus. En als we daarmee weer een aantal mensen in contact kunnen brengen met de biercultuur, is dat meer dan mooi meegenomen!  Een fijn geschenkje om te geven en om te krijgen, plezierig om spelen en leerzaam bovendien! Voorlopig alleen in het Nederlands beschikbaar tegen luttele 9,95 euro in de degelijke boekhandels.

Even een voorproefje ?

Welke zou de oudste actieve brouwerij ter wereld zijn? Wat is daarentegen de oudste nog traditioneel gebrouwen biersoort? En wat is het grootste Bierfestival ter wereld? Wordt in de maischkuip ook bier gelagerd? Hoe heette de brouwerij waar het Heineken verhaal begon? En zo kunnen we nog wel even verder!

 

Hans

Boeken