Hopper Magazine

Hopper Magazine

Recensie

We hadden het al lang in ’t snuitje: er stond een nieuw biertijdschrift in de stellingen. Uiteraard waren we  kritisch en werd druk gespeculeerd wat op ons af zou komen. Een ‘glanzer’ zoals Bierpassie of een nuchter vrijwilligersblad zoals de Zytholoog? Het is geen van beide geworden. Mat papier, een beetje een apart formaat en zo maar eventjes tweehonderdachtentwintig bladzijden dik !

Artikels met onderwerpen die je in een biertijdschrift mag verwachten, maar wel een héél brede waaier: interviews, brouwerijbezoeken, proefsessies door professionelen en vrijetijdsdrinkers, en noem maar op. Veel reclame, ook, maar dat zullen we met de mantel der liefde bedekken, je kan vandaag de dag amper zonder (tenzij je ‘De Zytholoog’ heet, natuurlijk).

In elk geval, de informatie die hier bijeengebracht werd, dwingt je wel om de tijd te nemen. Maar de kwartaalverschijning geeft je ruimschoots alle tijd. We kunnen alleen maar hopen dat de lat, die duidelijk hoog werd gelegd, in de toekomst zo hoog kan blijven liggen. Dat is natuurlijk de moeilijkheid van met een overdonderend eerste nummer uit te pakken. Maar, en zonder enig cynisme of twijfel, dat is ten volle gelukt. We zullen, al we door dit eerste nummer geraken, graag uitkijken naar het volgende !

En dat hopen we van u ook !

 

Hans

Boeken