Cabardouche Borgerhout

Cabardouche

Het idee voor Bieren Cabardouche begon in 2012 te rijpen, in de opleiding ‘bierproever’ bij Hans Bombeke in Antwerpen. Een handleiding, basisinstallatie en een avondje brainstormen later ontstond het eerste brouwsel in de keuken bij Peter. Intussen volgden twee jaar van experimenteren, proeven en bijschaven aan onze drie huiskamerbieren, waarvan we telkens 20 liter brouwen: Stout Mokke, Rosse Voenk en Blonde Stoot.  

In het najaar van 2014 lieten we bij brouwerij Pirlot in Zandhoven een luxeversie van onze Rosse Voenk brouwen, speciaal voor de feestdagen en in beperkte oplage: Escort Deluxe.

Sindsdien wordt er jaarlijks zo'n winterbier gebrouwen, waarbij lagering op een speciaal vat nooit uit te sluiten valt. Sedert einde 2019 is Cabardouche zelf aan het brouwen in een boogje in de centers van Borgerhout aan de Engelselei (Stenenbrug).

Brouwerijen