Biercafés

Bar Deco

Een kleine gezellige bruine kroeg met verschillende zaaltjes met een ruim aanbod aan geuze -en andere streekbieren.

Lees meer


Bar Stout

In combinatie met Resto Jaro vinden we op het Zuid Bar Stout, een plek voor fijnproevers.

Met 60 speciale bieren die je kan combineren met fijne kaashapjes kan je hier een culinair totaalgenoegen beleven, en dat voor nog redelijke prijzen.

Lees meer


Beer Central

Je kan zoals Diogenes in een ton kruipen en zien hoe de toeristen zich doorheen de uitgebreide bierkaart (300 soorten) wurmen. Gelegen op de de Keyserlei betaal je natuurlijk iets meer maar de sfeer is ook onbetaalbaar.

Lees meer


Beerlovers Bar

In deze biertempel kan je de internationale biertendensen volgen, met respect voor de Belgische brouwsels die ook ruim aanwezig zijn. Voor de liefhebbers van Craft Beer, 1 van de hotspots in Antwerpen.

Mede organisator van het Meug festival in het Zuiderpershuis.

 

Lees meer


Billie's Bier Kafétaria

In korte tijd heeft dit hondse zaakje zichzelf op de Antwerpse bierkaart gezet. Met een twaalftal taps waaronder meerdere wisseltaps, en verder een voortdurend wisselend flessenassortiment, weet de kleine dog van aanpakken. Ook het eten is niet te versmaden en de gastheer en gastvrouw zijn altijd vriendelijk. Onze tip, het salonnetje op de mezzanine. Gezelligheid troef, ook door de oldies die zachtjes uit de boxen schallen.

Tevens zijn zij organisator van het Billies Craft Beer Fest in Antwerpen.


Lees meer


Café Mombasa

Ah, u dacht dat ze in Borgerhout alleen maar (munt)thee drinken? Dat kan in Mombasa natuurlijk ook. Maar je kan er ook een lekkere pint pakken en de lokale wielrennersclub ondersteunen.


Lees meer


De Batavier

Ook op het trendy Eilandje, aan het Bonapartedok, kan je lekkere bieren drinken.

 

Lees meer


De Groote Witten Arend

In een fraai oud pand met een mooi binnenplein vind je één van de meest interessante plekken om combinaties van Antwerpse streekgerechten en bier uit te proberen.

Lees meer


De Jordaan

In dit kleine café, ooit eigendom van Nederlanders die het Zuid wel iets vonden hebben van de bekende volksbuurt in Amsterdam, vind je een groeiend bierassortiment dat zowel de bierleek als de bierliefhebber kan bekoren.

Lees meer


De Ware Jacob

Met regelmatig andere bieren op het vat, regelmatig specials naast het rijke basisassortiment, vakkundig geschonken, is dit een klein maar fijn biercafé.

Lees meer


Gollem

Dit bier- en eetcafé heeft ongetwijfeld het meeste aantal tapkranen van Antwerpen. Honderden bieren staan er ter beschikking om gewoon te drinken of de maaltijd, waarin vaak ook bier werd verwerkt, te vergezellen.
Gollem is onderdeel van een Nederlandse keten.

Lees meer


Het Been

Klein maar fijn, dit buurtcafeetje, waar ze een leuke bierkaart hebben en ook nog weten wat ze de dorstige klant aanbieden.

Lees meer


Highlander

Midden in de studentenbuurt is dit een echte pub die niet alleen door expats maar ook de door bier- en whiskyliefhebbers van 't stad wordt gefrequenteerd. Naast klassieke Belgische snacks (krokskes) vind je er het typische pubfood. Verrassend lekker dus!

 

Lees meer


Huisbrouwerij 't Pakhuis

Jawel, ook de Scheldestad heeft zijn brouwerij-café, en wat voor één! Gelegen op het trendy Zuid in een fraai pakhuis zie je in de roestvrije installaties jouw biertjes rijpen. Proef er dus Antwerps bruin en blond en de onovertroffen Bangelijke. En je kan er lekker eten.

Grote prijswinnaar op het Modeste Bier Festival, met Zwarte Sinjoor en den Bangelijke.

Lees meer


Kulminator

  • Vleminckveld 32,
  • 2000 Antwerpen

Met veel schroom schrijven we over dé biertempel van Antwerpen die bestaat sedert mensenheugenis en waar de eerste grote biervereniging van België, de Objectieve BierProevers, ontstond. 

Lees meer


Pardaf

Met een uitgebreid assortiment Geuzes en een uitgebreide bierkaart in het algemeen, is dit zeker het bezoeken waard.

De bierkaart wisselt voortdurend.

Lees meer


Paters Vaetje

Dit kleine maar drukke café heeft een indrukwekkende bierlijst. Lees echter meer voor wat tips!

Lees meer


't Oud Arsenaal

Ben je op biertocht, begin dan hier want ze sluiten hier vroeg. Maar hier vind je een onwaarschijnlijk assortiment oude geuze om de avond vrolijk mee in te zetten. Zalige bruine kroeg!

Lees meer


Zeezicht

Gelegen op de Dageraadplaats aan het Zurenborg bevindt zich een hip en trendy café waar je vroeg moet toekomen om nog een zitplaats te bemachtigen. Met een leuke bierkaart en regelmatig een bier van de maand, is er voor elk wat wils. Kleine en grote honger kan je hier stillen.

Lees meer