Biercafés

Bahnhove

Als men in Vlaanderen alle niet meer gebruikte stations op zo'n prachtige manier zou gebruiken, moest men dag en nacht boemeltreinen inleggen, met rendement overigens. Uitgebreide bierkaart. Veel ambiance.

Lees meerBeer Central

Je kan zoals Diogenes in een ton kruipen en zien hoe de toeristen zich doorheen de uitgebreide bierkaart (300 soorten) wurmen. Gelegen op de de Keyserlei betaal je natuurlijk iets meer maar de sfeer is ook onbetaalbaar.

Lees meer


Beerlovers Bar

In deze biertempel kan je de internationale biertendensen volgen, met respect voor de Belgische brouwsels die ook ruim aanwezig zijn.

Lees meer


Billie's Bier Kafétaria

In korte tijd heeft dit hondse zaakje zichzelf op de Antwerpse bierkaart gezet. Met een twaalftal taps waaronder meerdere wisseltaps, en verder een voortdurend wisselend flessenassortiment, weet de kleine dog van aanpakken. Ook het eten is niet te versmaden en de gastheer en gastvrouw zijn altijd vriendelijk. Onze tip, het salonnetje op de mezzanine. Gezelligheid troef, ook door de oldies die zachtjes uit de boxen schallen.

Lees meerCafé Het Been

Klein maar fijn, dit buurtcafeetje, waar ze een leuke bierkaart hebben en ook nog weten wat ze de dorstige klant aanbieden.

Lees meer


Café Highlander

Midden in de studentenbuurt is dit een echte pub die niet alleen door expats maar ook de door bier- en whiskeyliefhebbers van 't stad wordt gefrequenteerd. Naast klassieke Belgische snacks (krokskes) vind je er het typische pubfood. Verrassend lekker dus!

Lees meer


Café Mombasa

Ah, u dacht dat ze in Borgerhout alleen maar (munt)thee drinken? Dat kan in Mombasa natuurlijk ook. Maar je kan er ook een lekkere pint pakken en de lokale wielrennersclub ondersteunen. Trouwens, in Borgerhout zijn er nog meer leuke cafe's zoals Bar Léon waar je in de zomer de kinderen kan laten ravotten in de speeltuin van het Krugerpark. En de gezelligste theatertoog staat in De Roma.

Lees meer


De Batavier

Ook op het trendy Eilandje, aan het Bonapartedok, kan je lekkere bieren drinken.

Lees meer


De Groote Witten Arend

In een fraai oud pand met een mooi binnenplein vind je één van de meest interessante plekken om combinaties van Antwerpse streekgerechten en bier uit te proberen.

Lees meer


De Jordaan

In dit kleine café, ooit eigendom van Nederlanders die het Zuid wel iets vonden hebben van de bekende volksbuurt in Amsterdam, vind je een groeiend bierassortiment dat zowel de bierleek als de bierliefhebber kan bekoren.

Lees meer


De Ware Jacob

Met regelmatig andere bieren op het vat, regelmatig specials naast het rijke basisassortiment, vakkundig geschonken is dit een klein maar fijn biercafé.

Lees meer


Gollem

Dit bier- en eetcafé heeft ongetwijfeld het meeste aantal tapkranen van Antwerpen. Honderden bieren staan er ter beschikking om gewoon te drinken of de maaltijd, waarin vaak ook bier werd verwerkt, te vergezellen.

Lees meer


Grand Café Patrasche

Met Grand Café Patrasche heeft de bierliefhebber, die het centrum van Hoboken aandoet, een uitstekende reden om zijn voetjes onder de tafel te steken. Naast een aantal Vlaamse klassiekers waar bier in verwerkt is, vindt de fijnproever enkele leuke specialiteiten waarnaast de waard een lekker bier van de mooie kaart kan positioneren.

Lees meer


Huisbrouwerij 't Pakhuis

Jawel, ook de Scheldestad heeft zijn brouwerij-café, en wat voor één! Gelegen op het trendy Zuid in een fraai pakhuis zie je in de roestvrije installaties jouw biertjes rijpen. Proef er dus Antwerps bruin en blond en de onovertroffen Bangelijke. En je kan er lekker eten.

Lees meer


Kulminator

  • Vleminckveld 32,
  • 2000 Antwerpen

Met veel schroom schrijven we over dé biertempel van Antwerpen die bestaat sedert mensenheugenis en waar de eerste grote biervereniging van België, de Objectieve BierProevers, ontstond. 

Lees meer


Paters Vaetje

Dit kleine maar drukke café heeft een indrukwekkende bierlijst. Lees echter meer voor wat tips!

Lees meer


't Oud Arsenaal

Ben je op biertocht, begin dan hier want ze sluiten hier vroeg. Maar hier vind je een onwaarschijnlijk assortiment oude geuze om de avond vrolijk mee in te zetten. Zalige bruine kroeg!

Lees meer


't Zeezicht

Gelegen op de Dageraadplaats aan het Zurenborg bevindt zich een hip en trendy café waar je vroeg moet toekomen om nog een zitplaats te bemachtigen. Met een leuke bierkaart en regelmatig een bier van de maand, is er voor elk wat wils. Kleine en grote honger kan je hier stillen.

Lees meer