Bier & Kaas 50 speelse combinaties met Vinken en VanTricht

Bier & Kaas

  • B. Vinken en M. Van Tricht
  • ISBN 978 94 014 3212 2
  • Lannoo

Recensie

Naast de schitterend verzorgde uitgave en de bijzonder mooie fotografie, is het boek ook nog eens zeer informatief en telkens drieledig opgebouwd: een korte uitleg over de brouwerij met proefverslag van het bier, een omschrijving van de kaas en de producent (of regio van herkomst) en tot slot het samenspel tussen de twee.

Ons valt onmiddellijk op dat er moeite werd gedaan om een breed gamma bieren aan bod te laten komen. Niet alleen de bekende grote jongens, er is gelukkig ook plaats voor een aantal kleinere bierproducenten. We gebruiken bewust dit woord, want er komen immers niet alleen brouwerijen aan bod, maar ook bieren van bierfirma’s zoals Paljas. Bij de kazen valt ons dan weer op dat in de voorliggende keuze heel wat meer aandacht gaat naar de inlandse kazen dan in het eerste boek het geval was. Ook dat willen we hartelijk toejuichen. Dit is dus weer zo’n boek dat je eigenlijk in huis moet hebben om aan de hand daarvan je gasten bijzonder te verrassen.

Als we al kritiek hebben is het deze: bij de voorstelling van het boek hoorde ook een actie in Delhaize met een geschenkdoos. Op deze doos kan je een behoorlijke korting krijgen, mits je een bon uit Knack meebrengt. Tegen de tijd dat we deze bespreking persklaar hebben en u dit leest, is dit waarschijnlijk al te laat. Spijtig. Maar laat het vooral niet aan uw hart komen, dit boek zal u een bron van veel, zeer veel, culinaire vreugde zijn. En je hoeft er geen meter voor te kunnen koken!

Hans 

Boeken