Beerbox

Beerbox

  • Toerisme Provincie Antwerpen vzw

Recensie

De Beerbox die Toerisme Provincie Antwerpen uitgaf, is aan de tweede, herziene versie toe. Inderdaad, wegens het grote succes besliste men een tweede editie uit te brengen en ineens de data wat aan te passen. Had men niet ineens de titulatuur kunnen veranderen? Het komt nogal raar over, boekjes die voor de rest in het Nederlands gesteld zijn – want voor een Nederlandstalige doelgroep – te voorzien van Engelse titels.

Maar laat dit nu de enige fundamentele kritiek zijn! Ongetwijfeld zullen er ook in de voorbereidingen naar deze tweede uitgave al weer wat zaken veranderd zijn. Uiteraard krijgt het landelijke deel van de provincie de voorkeur, uiteraard kan niet alle bierinformatie meegegeven worden. Maar ondanks die opmerkingetjes in de marge hebben we hier een prima voorstel tot heuse bierbeleving in de hand.

In vier handige boekjes worden wandelingen, fietstochten en recepten meegegeven. Waar het vooral de grote brouwerijen zijn (De Koninck, Westmalle, Het Anker en Duvel Moortgat), die wat het fietsen betreft hun ‘eigen’ routes presenteren, is er bij de wandelingen en ‘het genieten’ ook ruim aandacht voor de kleinere brouwerijen. Een goede mengeling, dus, waarbij ieder zijn stuk van de koek krijgt. Goed zo !

Het derde boekje laat Antwerpse Chefs aan het woord die met Antwerpse bieren koken. Overigens, Antwerpse bieren, dat zijn er niet alleen die in de provincie gebrouwen worden, maar ook een aantal ‘gerelateerde’ van bierfirma’s. Ja, ook die hebben hun rechten !

Wandelen, fietsen, koken, dat zijn alvast de eerste drie. In het laatste boekje komen vooral de kleinere brouwerijen aan bod en worden er ook, zoals bij de andere boekjes trouwens, tips gegeven waar je de bieren kunt gaan proeven. Bovendien krijg je nog tal van andere informatie mee: zo staan ons Modeste BierFestival  en het Kerstbierfestival van OBER uitdrukkelijk vermeld.

En tot slot: wie drie Euro veil heeft voor dit belevenisvolle doosje, krijgt er een kortingsbon van drie Euro voor een bezoek aan brouwerij Het Anker bovenop!

Bierbeleving ten volle uit!

Hans

Boeken